Menü Bezárás

KASSELI

Megoldás az akadálymentes megállókhoz

A megállók nagy mértékben befolyásolják a helyi tömegközlekedés vonzerejét. A buszokhoz és villamosokhoz való akadálytalan hozzáférés vonzóbbá, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi azok használatát. Nem csak a fogyatékkal élők, hanem a mozgásukban korlátozott emberek számára is hasznos, mint például az idősebbek, a babakocsis szülők, de a kisgyerekek számára is biztonságosabb a Profilbeton Kasseler Sonderbord® szegélye.

Az akadálymentes megállók tervezésekor a Kasseler Sonderbord® fontos láncszemet képez az akadálymentes mobilitási láncban. Feltűnően világos színének köszönhetően a szegélykő megfelel a járdaszegélyek egyértelmű jelölési követelményének is. Az optimálisan csökkentett távolság a jármű és a megálló között mindenki számára kényelmessé és biztonságossá teszi a be- és kiszállást.

Önkormányzó hatás és kisebb mértékű gumikopás

A szegélykő keresztmetszete az autóbuszok abroncsprofiljához igazodik. A szegélyek úgy vannak kialakítva, hogy önkormányzó hatással biztonságosan a megállóig vezetik a buszokat anélkül, hogy belehajtanának vagy felmennének a padkára. Az abroncshoz igazodó sima érintkezési felület védi az abroncsok oldalfalát, és csökkenti a gumicsere gyakoriságát, ezáltal a költségeket. Ráadásul a szegélykő úgy van megtervezve, hogy a buszok ne tudják megváltoztatni a szegély helyzetét amikor elindulnak a megállóból, mert mielőtt az oldalerők érvénybe lépnének, a busz a kövön áll és nyomást gyakorol rá.

A megállókban kevesebb időt töltenek a buszok

A Kasseli szegélyekkel elért be- és kiszállási feltételek kimutathatóan felgyorsítják az utasok átszállását, és biztosítják, hogy a járművek kevesebb időt töltsenek a megállókban.

A szegély homorú érintkezési felületén való közlekedés csökkenti a jármű és a megálló közötti vízszintes és függőleges távolságokat, és így ideális feltételeket teremt az akadálymentes, biztonságos és problémamentes ki- és beszálláshoz.